Yurt İçi ve Yurt Dışı Parsiyel Lojistik İmkanlarını Keşfedin

TAKİP ET

Parsiyel lojistik, bir diğer adıyla parsiyel taşımacılık sektörün esnek çözümlerinden biridir.

Maliyetlerin kontrol altında tutulmasını ve gerekli yük limitine ulaşamamış yüklerin taşınmasını imkanlı kılan bu taşımacılık türü lojistiğin olmazsa olmazıdır. Parça yük taşımacılığı olarak da bilinen bu lojistik türü ile demiryolunda bir vagonu, kara yolunda bir konteynerı havayolunda ise bir uçağı dolduramayan yüklerin taşınması mümkün hale gelir.

Parsiyel Taşımacılık Nedir?

Taşınmasını istediğiniz yükleriniz bir konteyneri tamamen dolduramayabilir. Bu durumda yüklerin taşınabilmesi için beklemeniz gerekir. Fakat bu bekleme süresinin uzunluğu göz önüne alındığında süre hem satıcı için hem de müşteri için zorlayıcı olabiliyor. İşte lojistik sektörü bu durumun önüne geçmek için bir çözüm bulmuştur: Parsiyel lojistik.

Parsiyel lojistik farklı alıcıların yüklerinin aynı konteyner ile taşındığı taşıma yöntemidir. Aynı taşıma güzergahında yükleri olan firmalar, orta ve küçük ölçekli yüklerini aynı araca yerleştirerek alıcılarına ulaştırır. Konsolide olarak taşınan yükler için doğru araçlar seçilerek güvenli hizmet esas alınır.

Neden Parsiyel Lojistik?

Taşınmasını istediğiniz yükleriniz bir taşıma aracını dolduracak kadar fazla değilse bu durumda yine de tüm araç doluymuş gibi ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Hal böyle olunca bu durum firmaları ekonomik açı dan zorlar. Taşımacılığa ekonomik bir çözüm getirmek adına üretilen parça yük taşımacılığı, firmalara büyük kolaylık sağlar. Bu sayede elde edilen maliyet satıcı firmalar arasında bölüştürülerek firmaların üzerindeki yük azaltılmış olur.

Hızlı, esnek ve modüler bir çözüm olan parsiyel lojistik maliyeti yük sayısına göre belirlenerek firmalara bölüştürülür. Bu noktada her firma kendi yükleri için ödeme yapar. Bir aracı dolduracak kadar yükünüz olmasa dahi bunların iletimini uygun fiyatla sağlayabilmek için parsiyel lojistik ideal bir çözümdür.

Parsiyel Eşya Taşımacılığı Avantajları Nelerdir?

Bu lojistik türü sağladığı faydaları göz önüne alındığında pek çok firma tarafından tercih edilmektedir. Bu taşımacılık türü uluslararası alanda yapılabildiği gibi yurt içi parsiyel taşımacılık da çok sık yapılmaktadır. Şehirler arası veya şehir içi taşımacılıkta aynı güzergahtaki yükleri alıcılarına teslim eden lojistiğin sağladığı avantajları şu şekilde özetlemek mümkün:

Parsiyel lojistik ekonomik açıdan büyük fayda sağlamaktadır. Firmaların sadece sahip oldukları yük miktarları kadar ödeme yaptıkları bu taşımacılık türü firmaları yüklü maliyetlerden kurtarır. Yalnızca bu yönden değil parsiyel lojistik sizi depo masraflarından da kurtarır. Eğer mallarınız bir konteynerı dolduracak miktarda değilse bu malları depoda bekletmek zorunda kalırsınız. Bu durumda da ekstra depo masrafı ödemeniz gerekir. Parça eşya taşımacılığı ile bu masraftan da kurtulmuş olursunuz.

Güvenilir bir çözüm olan bu taşımacılıkta yüklerinizin takibini yapmak son derece kolaydır. 7/24 yüklerinizin durumunu görebilir ve gerekli kontrolleri sağlayabilirsiniz.

Parça eşya taşımacılığı havayolu, karayolu, deniz yolu ve demir yolu ile entegre olabilen bir türdür.

Yüklerinizin teslim tarihi konusunda esneklik sağlama imkanına sahipsiniz.

Zaman konusunda da taşıyıcı firmalara tasarruf sağlanır. Çünkü yükler aynı güzergah üzerinden yüklenir.

Parsiyel Lojistiğin Güvenli Adresi: Sertrans

Tüm taşımacılık türlerinde olduğu gibi parça eşya taşımacılığında da güvenilir bir firma ile çalışmanız son derece önemli. Taşımacılık faaliyetinin sorunsuz ilerlemesi, ihtiyaç duyduğunuz anda uzman ekibin yardımınıza koşması için güvenilir bir firma ile anlaşma sağlamalısınız. Güvenilir lojistik şirketleri tedarikçi firmaların başarısını katlayarak markaların bilinirliğini artırır. Sertrans yılları aşan tecrübesi ve uzman ekibiyle parsiyel lojistik için gerekli tüm imkanları sizin için kullanır. Markanızın güvenirliğini kanıtlayan taşımacılık trafiğinizi deneyimli kadrosuyla yöneten Sertrans ile iletişime geçerek firmanızı emin ellere teslim edebilirsiniz.