Yapay Zeka Hamlesi: Türkiye Milli Teknoloji Hamlesi Hedeflerine Yapay Zeka ile Ulaşıyor!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulusal Yapay Zeka Strateji Yönlendirme Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yapay zeka alanındaki atılımları ve küresel hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulusal Yapay Zeka Strateji Yönlendirme Kurulu'nun dördüncü toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2024-2025 Eylem Planı'nın ana hatlarını çizerek Türkiye'nin yapay zeka alanındaki atılımlarını ve küresel hedeflerini paylaştı.

Yapay Zeka Stratejisi Eylem Planı'na Son Şekli Veriliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi (UYZS) 2024-2025 Eylem Planı'nın ana çerçevesinin oluşturulduğunu ve planın nihai halinin sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin görüşleri alındıktan sonra verileceğini açıkladı.

Hedef: Yerel ve Küresel Ölçekte Rekabet Gücünü Artırmak

Yılmaz, Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye hedefleri doğrultusunda yapay zeka stratejileri ile yerel çözümler geliştirerek Türkiye'nin hem yerel hem de küresel ölçekte rekabet gücünü artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Savunma sanayi ve siber güvenlik alanlarında olduğu gibi yapay zeka alanında da öncü olmak istediklerini belirten Yılmaz, bu alandaki çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydetti.