Vefa Günleri'nden Gazze Biziz Biz Gazzeyiz adlı konferans büyük ilgi gördü

TAKİP ET

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Vefa Günleri" kapsamındaki "Gazze Biziz Biz Gazzeyiz" konferansı büyük bir ilgi gördü.

Konferans, Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Hizmet Müdürleri, Yurt Müdürleri ve birçok öğrenci katıldı.

İl Müdürü Kasapoğlu'nun açılış konuşmasında, gençlerimize ümmet bilincinin öneminden ve Filistin ile kader ortaklığımızdan bahsettiği belirtildi. Kasapoğlu, "İnsanlığın yok olduğu, bittiği noktayız. Her bir bebek, çocuk, yaşlı ve kadının bu duruma düşmesinden tüm insanlık suçludur. Bu hain zulme bir an önce son verilmeli ve batı buna sessiz kalmamalı. Kudüs'ün Filistin'e ait olduğu, Mescid-i Aksa'nın ilk kıblemiz ve Müslümanlara ait olduğu gerçeği hain İsrail'e kabul ettirilmelidir. Her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız ve Allah'ın izniyle bu zulme bir gün son vereceğiz." şeklinde konuştu.

Programda, Akademisten Mücahit Gültekin, Hafız Ahmet Yüksel ve Müezzin Necmettin Ötün tarafından gerçekleştirilen dua, naat ve kasidelerin izleyicileri büyülediği aktarıldı. Program, İmam Hatip Ahmet Sevim tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Duanın ardından kürsüye çıkan Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, "Filistinli masum halkı hedef alan ve Gazze'yi vurup çok sayıda insanın ölmesine ve yaralanmasına neden olan hain İsrail, zulmüne aynı hızla devam ediyor. Batılı ülkeler maalesef bu zulmü seyreder gibi davranıyorlar. Bu insanların yaşam hakkını yok sayan anlayışa karşı tüm dünyayı, Türkiye gibi sağlam durmaya çağırıyor ve şehitlerimize rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.