Vali Yiğitbaşı, İl Genel Meclisi Üyeleriyle 2023 Değerlendirmesinde Buluştu

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılının genel değerlendirmesini yapmak üzere İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, şehrimizin gelişimi ve vatandaşlara en iyi hizmetin sunulması için meclis üyelerinin katkılarına vurgu yapıldı.

Gerçekleşen değerlendirmede; 

Teşekkür ve İl Genel Meclisi'nin Projeleri

Vali Yiğitbaşı, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nin Cumhuriyet'in 100. yılında aldığı karar ve sorumlulukla birçok projeye imza attığını belirterek, meclis üyelerine yaptıkları işler ve öncülük ettikleri projeler için teşekkür etti.

İl Özel İdaresi Çalışmaları ve Proje Sayıları

Vali Yiğitbaşı, İl Özel İdaresi tarafından 2023 yılında gerçekleştirilen çalışmalara değindi. Bu kapsamda, köy yollarının yenilenmesi, içme suyu kalitesinin artırılması ve okulların modernizasyonu gibi birçok projenin tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, 2022 yılında 403 km, 2023 yılında ise 358 km yol yapıldığını açıkladı.

Köylere Hizmet ve Enerji Projeleri

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2023 yılında 24 köyde Güneş Enerji Santrallerinin kurulduğunu ve kanalizasyon hattı çalışmalarının tamamlandığını belirten Vali Yiğitbaşı, toplamda 210 köyde GES santrali bulunduğunu ve 22,7 km kanalizasyon hattının yapıldığını söyledi.

Eğitim Projeleri ve KÖYDES Desteği

Vali Yiğitbaşı, İl Özel İdaresi tarafından 2023 yılında tamamlanan bir okul ve devam eden 21 okul inşaatı hakkında bilgi verdi. KÖYDES ödeneklerine yapılan başvurular sonucunda 2023 yılında yaklaşık 80 milyon TL destek ödemesi yapıldığını dile getirdi