Uraloğlu: "Deprem Sonrası 6,3 Milyar Lira Harcandı, 2024 Hedefi 12 Milyar Lira"

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki yolların restore edilmesi için 2023 yılında 6,3 milyar lira harcandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, 2024 yılında ise bu rakamı 12 milyar liraya çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Yol ve Altyapı Çalışmalarına Hız Verildi

Bakan Uraloğlu, depremden etkilenen bölgelerdeki ulaşım yollarının açık tutulması için büyük çaba harcandığını ifade ederek, 11 ilde ulusal yol ağının yüzde 98'inin depremden zarar görmediğini vurguladı. Ayrıca, deprem sonrasında 1 milyondan fazla vatandaşın ücretsiz tahliye edildiğini ve afetin ilk anlarından itibaren bölgede önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Demiryolu İyileştirme Çalışmaları

Bakan Uraloğlu, demiryolu hatlarında oluşan hasarların giderilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Malatya-Narlı-Fevzipaşa-Bahçe hattının iyileştirilmesi çalışmalarına değinen Uraloğlu, bu hat üzerindeki taşımalara ilişkin bilgi verdi.

2024 Hedefleri

Bakan Uraloğlu, depremden etkilenen yollar için 2023 yılında 6,3 milyar lira harcadıklarını, 2024 yılında ise bu rakamı 12 milyar liraya çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca, 5 ilde 10 farklı kesimde toplamda 38 bin konutun bağlantı ve imar yolu için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Malatya'daki Altyapı Çalışmaları

Bakan Uraloğlu, Malatya'daki İkizce TOKİ Yolları Yapım İşi Şantiyesi'nde incelemelerde bulundu. Altyapı çalışmalarının Şubat 2024'te tamamlanması hedeflenen 9,4 km yolunun detaylarına da değindi. İhale kapsamında, bağlantı yolunun devlet yolu ile kesiştiği noktada farklı seviyeli kavşak yapılacağını ve bu kavşağın aynı zamanda Malatya OSB'ye hizmet edeceğini açıkladı