Üniversitede "Akademide Kadın Olmak" konulu bir söyleşi düzenlendi

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AFSÜ), Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Akademide Kadın Olmak" başlıklı bir söyleşi düzenledi.

Söyleşide AFSÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk ve Arş. Gör. Seval Ayekin konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Söyleşi, Tıp Fakültesi Mavi Salon'da gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Demirtürk, söyleşide kadının toplumdaki rolünü tarihsel bir perspektifle anlattı. Cumhuriyetin ilanından sonra kadınlara sağlanan haklar üzerinde durdu ve Kurtuluş Savaşı döneminde savaşta aktif olarak yer alan kadınlardan bahsetti. Ayrıca, Cumhuriyetin ilanından sonra çeşitli alanlarda başarı gösteren ve mesleklerinde öncü olan kadınlara da vurgu yaptı.

Prof. Dr. Demirtürk, söyleşide ayrıca kadın istihdam oranlarını sayısal verilerle aktardı ve ülkedeki akademik camiadaki kadın sayısının artırılması gerektiğini vurguladı. Kadın akademisyenlerin yaşadıkları sorunlara yönelik çözüm önerilerini dile getirdi ve konuşmasını tamamladı.

Arş. Gör. Ayekin ise konuşmasında üniversitenin akademik kadrosunda görev yapmaktan duyduğu gururu dile getirdi. Kadınların akademideki konumuna değinen Ayekin, farklı idari pozisyonlarda görev yapan ve kendi için rol model olan kadınlardan da bahsetti. Çalışma hayatındaki başarılı kadınların genç nesiller için ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Söyleşi, soru-cevap bölümüyle devam etti ve Prof. Dr. Demirtürk, Arş. Gör. Ayekin ve Dr. Öğr. Üyesi Akgöl'e belge takdim edildi. Etkinlik, anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.