Türkiye Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar'da Başladı

TAKİP ET

Afyonkarahisar, motor sporlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Motor Sporları Merkezi'nde Türkiye Motokros Şampiyonası Heyecanı

Başkan Mehmet Zeybek liderliğindeki Afyonkarahisar Belediyesi, her yaştan sporcuyu ödüllü padok ve pistlerinde ağırlamaya devam ediyor. Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. ayak final yarışları, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde düzenleniyor. Yaz kış çeşitli müsabakalara ev sahipliği yapan merkez, şimdi de motokros tutkunları için bir araya geliyor.

MXGP Heyecanı ve Yarış Kategorileri

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) 5. Ayak yarışları, Afyonkarahisar'da başladı. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleşen yarışlara MX, MX1, MX2, MX2 gençler, MX senior, kadınlar, veteran, 50cc, 65cc ve 85cc sınıflarında toplam 88 sporcu katılıyor. Yarışların ilk gününde, sporcular teknik ve idari kontrollerin ardından yarış brifingi alarak antrenman ve sıralama turlarını gerçekleştirdi.

Finalin İlk Günü

Final etabının ilk gününde, 50 cc sınıfının yarışları ile veteran ve seniorlar'ın yarışlarının birinci etapları düzenlendi. Yarın ise tüm kategorilerde yarışlar yapılacak, 88 sporcu final yarışında ter dökecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı'ndan Övgü

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motokros Şampiyonası'nın düzenlendiği Afyonkarahisar'ın motor sporları alanında lider bir şehir olduğunu belirtti. Uçar, Afyonkarahisar'ın yüksek standartlara sahip parkur, padok alanı ve motor sporları merkezi ile Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Final yarışının 88 kayıtlı yarışçı ile büyük bir mücadeleye sahne olacağını ifade eden Uçar, gençlerin ve çocukların Afyonkarahisar'ı ve Türkiye'yi dünya çapında temsil edeceklerini söyledi.

Motor Sporları ve Tanıtım

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın final etabının sosyal medyada büyük ilgi gördüğünü belirten Uçar, sadece 50 cc çocuk yarışlarının 17 milyon paylaşım aldığını söyledi. Afyonkarahisar'ın motor sporları ile özdeşleşmiş bir şehir olduğunu ifade eden Uçar, bu etkinliklerin tanıtıma büyük katkı sağladığını ve gençlerin ufuk açmalarına destek olduğunu dile getirdi.

Final Yarışları ve Davet

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın final yarışları yarın gerçekleşecek. Şampiyonun belli olacağı bu yarışlara tüm Afyonkarahisar halkı ve motor sporları tutkunları davet edildi. Uçar, yarışların zorlu zemin ve hava şartlarına rağmen sürdüğünü ve sporcuların bu zorluğa karşı direniş gösterdiklerini belirterek, izleyicilere unutulmaz bir motor sporları deneyimi yaşatmak için beklediklerini ifade etti