Türkiye Genelinde Gerçekleşen Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda 74 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını açıkladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van illerinde jandarma, polis ve sahil güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen 63 ayrı operasyon sonucunda 5 organizatör tutuklandı, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini belirterek, İstanbul'un çeşitli noktalarında bulunan 52 Mobil Göç Noktası ve Türkiye genelinde toplamda 97 Mobil Göç Noktası aracı ile 156 uzman personelin, 24 saat boyunca denetimlerini aralıksız sürdüreceğini vurguladı.

Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. diyen Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen valileri, jandarma, polis ve sahil güvenliği ekiplerini tebrik ederek, Göç İdaresi Başkanlığı'ndaki uzman personeli de övgüyle bahsetti. Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, Allah ayağınıza taş değdirmesin temennisinde bulundu.