Türk Televizyonunun Renkli Yüzü Metin Uca Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Ünlü tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca (62), geçirdiği kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Menajeri, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Uca'nın hayatının kaybedildiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir kaza geçiren Metin Uca, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Taburcu edilmesi beklenirken ameliyata alınan Uca'nın durumu kötüleşmiş, entübe edilmişti.

Menajeri Kübra Kalem Baykara, Metin Uca'nın vefat haberini sosyal medya üzerinden paylaşarak, "Metin Uca'mızı kaybettik. Kalbimiz acıyor." ifadelerini kullandı.

Metin Uca Kimdir?

1961 yılında İstanbul'da doğan Metin Uca, ilk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve gazetecilik eğitimi alan Uca, askerliğini Van Erciş'te tankçı asteğmen olarak yaptı. Gazetecilik kariyerine 1987 yılında Anadolu Ajansı'nda muhabir olarak başladı.

Uca, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star TV gibi önemli medya kuruluşlarında muhabir ve programcı olarak görev yaptı. Türkiye'nin özgün ve eğlenceli sabah haber şovu "Günaydın Türkiye"nin sunucusu olarak bilinen Uca, aynı zamanda birçok ödülün sahibi oldu.

Metin Uca'nın yazdığı kitaplar, toplam 300 bine ulaşan satış rakamına ulaştı. Bekar olan Uca'nın çocuğu bulunmamaktadır.