Türk Silahlı Kuvvetleri'nden PKK'ya Yeni Darbe: 16 Hedef İmha Edildi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde yer alan PKK unsurlarına yönelik yeni bir hava harekatı düzenlediğini ve mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Hakurk, Asos ve Metina bölgelerinde PKK unsurlarına karşı gerçekleştirilen yeni hava harekatını duyurdu. Saat 17.30'da başlayan operasyonda mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedefin tamamen imha edildiği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonun, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirme amacını taşıdığı ifade edildi. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Operasyonun detaylarına ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İcra edilen hava harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Ayrıca, harekât sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için alınan tedbirlerin önemine vurgu yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin beka ve güvenliği için terörle mücadeleyi sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğini belirtti.