Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı Düzenledi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflere karşı başarılı hava harekatları düzenlendiğini açıkladı.

MSB'den Yapılan Açıklamaya Göre PKK/KCK Hedeflerine Yoğun Saldırı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak'ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik potansiyel terör saldırılarına karşı önlem alındı.

Meşru Müdafaa Hakkı Doğrultusunda Harekat Gerçekleştirildi

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, saat 17.30'da başlatılan hava harekatlarının amacının, bölgedeki terörist unsurları bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak olduğu belirtildi.

15 Hedef İmha Edildi, Yerli Mühimmat Kullanıldı

Hava harekatları sonucunda, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan 15 hedefin imha edildiği bildirildi. MSB açıklamasında, yerli ve milli mühimmatın maksimum düzeyde kullanılarak, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kararlı Mücadelesi

Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişte olduğu gibi bugün de ülke ve milletin bekası ve güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Her türlü tedbirin alındığı vurgulanarak, harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için özen gösterildiği ifade edildi.