Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava Harekatlarıyla 25 Terör Hedefini İmha Etti

TAKİP ET

13 Ocak 2024 tarihinde, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava harekatlarında, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurlara yönelik 25 hedef başarıyla imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, yapılan açıklamada şu detayları paylaştı:

Türk Silahlı Kuvvetleri, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, terör saldırılarına karşı harekete geçti.

Hava Harekatları, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Türk halkı ve güvenlik güçlerine yönelik olası terör saldırılarını bertaraf etmeyi ve hudut güvenliğini sağlamayı hedefledi.

Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik icra edilen operasyonlarda, 25 terör hedefi imha edildi.

Harekatlarda yerli ve milli mühimmat kullanılarak, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ülke ve milletin bekası ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, harekatlar sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için her türlü tedbir alındığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede milletin güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını sürdürüyor.