Türk Sanat Müziğinin Değerli İsmi Yüksel Uzel Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Türk sanat müziğinin usta isimlerinden Yüksel Uzel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehrinde vefat etti. Uzun süredir kanserle mücadele eden 73 yaşındaki sanatçının cenazesi, kızı Arzu Uzel tarafından İstanbul'a getirilecek.

Sanat Camiasını Yasa Boğan Kayıp

Güney Afrika'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Yüksel Uzel, Türk sanat müziğine kazandırdığı değerli eserleriyle tanınıyordu. Sanat camiası, bu ağır kayıp nedeniyle derin bir üzüntü içerisinde.

Uzun Bir Sanat Kariyerinin Ardından Veda

1997 yılında geçirdiği beyin kanamasının ardından uzun bir süre tedavi gören ve iyileştikten sonra sahnelerden uzaklaşan Uzel, Johannesburg'a yerleşmiş ve butik otel işletmeye başlamıştı. Pandemi döneminde Türkiye'ye sık sık ziyaretler gerçekleştiren sanatçı, mücadeleci ruhu ve sanatına kattığı değerle hafızalarda kalacak.

Kızı Arzu Uzel, İstanbul'da Defnedilecek

Yüksel Uzel'in cenazesi, kızı Arzu Uzel tarafından İstanbul'a getirilecek ve burada düzenlenecek törenle toprağa verilecek. Türk sanat müziğine büyük katkıları olan sanatçının kaybı, sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanıyor.

Sanat dünyasının bir efsanesini kaybetmenin derin üzüntüsü içinde, Yüksel Uzel'in sanatındaki izleri ve güzel eserleri her zaman hatırlanacak. Mekanı cennet olsun