Türk Gazilerin Kahramanlık Töreni: Kumyangjang-Ni Muharebesi'nin 73. Yıl Dönümü

TAKİP ET

Ankara'da, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen bir törenle, Türk askerlerinin Kore Savaşı'ndaki Kumyangjang-Ni Muharebesi'nde elde ettiği zaferin 73. yıl dönümü kutlandı.

Türk Askerinin Kore'deki Kahramanlık Anıtı Önünde Tören

Anıtın önünde gerçekleşen törende, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği, Kumyangjang-Ni Muharebesi'nde gösterilen kahramanlık ve zaferin anısına bir araya geldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu anlamlı tören, Türk askerlerinin Kore Savaşı'na katılımının ve Kumyangjang-Ni Muharebesi'nde elde edilen zaferin önemini bir kez daha vurguluyor.

Zaferin 73. Yıl Dönümünde Anlam Dolu Tören

Tören, Türk gazilerin kahramanlık destanını yaşatmak ve onların fedakarlıklarını anmak amacıyla düzenlendi. 73 yıl önceki bu büyük zaferin anısını canlı tutmak ve Türk askerinin gösterdiği cesaretin izlerini gelecek nesillere aktarmak hedefiyle düzenlenen etkinlik, katılımcılarda duygu dolu anlar yaşattı.

Türkiye-Güney Kore Dostluğu İle Anlam Bulan Tören

Tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenmesiyle, iki ülke arasındaki güçlü dostluğun bir simgesi oldu. Kumyangjang-Ni Muharebesi'nde bir araya gelen Türk ve Güney Koreli askerler arasındaki dayanışmanın izleri, bugün hala canlılığını koruyor.