TravelExpo Ankara Fuarı, Anadolu'nun Güzelliklerini Keşfe Davet Ediyor

TAKİP ET

Bugün başlayan TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini tanıtmak ve deneyimlemek amacıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuar, 16-19 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi'nde turizm ve seyahat sektörü etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Türkiye'nin dört bir yanından katılımcıları Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini keşfetmeye davet ediyor. 16-19 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar, turizm ve seyahat sektörüyle ilgili birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Fuarın dikkat çeken etkinliklerinden biri de Valiler Oturumu oldu. Bu oturuma katılan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şehrin tarihi, kültürel değerleri, turizm potansiyeli, ekonomisi ve zengin gastronomi lezzetleri hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliği ile önemli bir turizm destinasyonu haline gelmiş durumda. Kültür turizmi, sağlık turizmi, inanç turizmi, kongre ve fuar turizmi gibi birçok alanda çeşitlilik sunan Afyonkarahisar, yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor.

Vali Yiğitbaşı, bu yılın ilk dokuz ayında 45 milyonun üzerinde ziyaretçinin Afyonkarahisar'ı ziyaret ettiğini ve turizm gelirinin 42 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Şehir, Frigler'den Roma'ya, Bizans'tan Selçuklu'ya uzanan zengin bir tarihi mirasa sahip. Aynı zamanda coğrafi konumu nedeniyle çevre illere yakın bir konumda bulunan Afyonkarahisar, Türkiye'de jeotermal kaynağın bütünsel olarak kullanıldığı tek il olarak öne çıkıyor.

Afyonkarahisar'ın termal turizmi de öne çıkan turizm kaynaklarından biri. Şehirdeki 122 termal tesisi, 25 bin yatak kapasitesiyle ziyaretçilere hizmet veriyor. Ayrıca, Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği'ne üye olan Afyonkarahisar, bu alanda Türkiye'deki tek şehir konumunda.

Gastronomi kültürü açısından da zenginlik sunan Afyonkarahisar, Türkiye'nin üçüncü gastronomi şehri unvanına sahip. 41 yöresel ürün, coğrafi işaret tescili almış durumda ve bu sayıyı artırmak için çalışmalar devam ediyor. Şehirde düzenlenen Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali de gastronomi alanındaki en önemli etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor.