Traktör römorku nedir? Ne için kullanılır?

TAKİP ET

Römorklar motorsuz birer araç çeşidi olarak önümüze çıkmaktadırlar.

Römorklar motorsuz birer araç çeşidi olarak önümüze çıkmaktadırlar. Motorlu araçların arkasına takılabilen motorsuz araçlar olan römorklar, çekici araçların arkasına ise çeki demiri ile monte edilebilmektedir. Römorklar ile yükçe epey ağır olan yükler ya da insan taşınabilmektedir.

Römorklar da kendi içlerinde ikiye ayrılmaktadırlar: Tam römorklar ve yarı römorklar. Tam römorklar ön aksa sahip olan römorklardır ve önden çeken (çekici) araca yük bindirmek gibi bir durum söz konusu olmadığı için kamyon gibi, tır gibi, traktör gibi ağır vasıtaların arkasına sabitlenerek ticari amaçlarla kullanılabilen römork çeşitleridir. Yarı römorklar ise tam römorkların aksine yükü yalnızca kendisi çekmez yükün çekme kuvvetinin bir kısmını önden çeken çekici araca da bindirirler. Oldukça geniş bir alanda kullanım sahasına sahip olan römorklar bu sınıflandırmaya göre ayrılsalar da kullanım alanlarına göre de sınıflandırılabilmektedirler.

Bisiklet römorkları, seyahat römorkları, motosiklet römorkları; yapı römorkları, tam römorklar ve tekne römorkları olarak ayrılan römork çeşitlerinden biri de traktör römorklarıdır. Traktör römorku olarak bilinen römorklar tam römork sınıflandırmasına dahil olmayıp yarı römork olarak tasarlanan römorklardır. Ancak bazı traktör römorkları tam römork olarak da tasarlanabilmektedirler. Traktör römorkları pek çok alanda kullanılabilen römork çeşitleridir.

Traktör Römorkları Ne İçin Kullanılırlar?

Traktör römorkları basit deyimle tarımsal faaliyetler için kullanılan römorklar olarak bilinmektedir. Tarım sektörü ile uğraşanların, işleyecek toprağı olanların sevdiği römork tiplerinden olan traktör römorkları ile alınan hasat ve mahsuller rahatlıkla taşınabilmektedir. Hububatların taşınması konusunda da yardımcı olan traktör römorkları farklı fiyat aralıklarında bulunmaktadırlar. İhtiyacınıza göre çeşitli traktör römorku fiyatları bilgilerine link üzerinden ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için https://agriline.com.tr/ linkine tıklayabilirsiniz. Sizin ihtiyacınız olan traktör römorkunu belki de ilanlar arasında bulacaksınız, kim bilir?