Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Türk Müteahhitleri ve Teknik Müşavirlik Sektöründe Küresel Başarı

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı'na katılarak, Türk müteahhitlerinin ve teknik müşavirlik sektörünün 2023 başarılarına dikkat çekti.

Bakan Bolat, Türk müteahhitlerinin 135 ülkede gerçekleştirdiği 12 binin üzerinde proje ile dünya genelinde ikinci sıraya yükselerek, 2023 yılını 27,4 milyar dolarlık ciddi bir proje değeri ile kapattığını belirtti. Ayrıca, teknik müşavirlik sektörünün de 137 farklı ülkede gerçekleştirdiği 2 bin 828 proje ile 2023 yılındaki 200 milyon dolarlık hedefini aşarak, 233,4 milyon dolarlık bir başarıya imza attığını ifade etti.

Bakan Bolat, konuşmasında, teknolojik atılımların hızla kullanılması ve dijital dönüşümden etkin bir şekilde faydalanılması gerekliliğini vurgulayarak, çevreye duyarlı projelerle yeni pazarlar kazanmak adına Türkiye Müteahhitler Birliği ve Türk Müşavir, Mühendisler ve Mimarlar Birliği ile sürdürülen verimli iş birliğini 2024 yılında da güçlü bir şekilde devam ettireceklerini bildirdi.