Tarım Bakanı Yumaklı'dan Net Mesaj: "Gıda Denetimi Kararlılıkla Sürüyor!"

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimi konusundaki kararlı tavrını vurgulayarak, "Yılbaşı öncesinde 81 ilimizde eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz denetimlerle, vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayanlara asla fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimi konusundaki kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koydu. Yumaklı, yılbaşı öncesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gıda güvenliği ve vatandaş sağlığını en üst düzeyde tutma hedefiyle hareket ettiklerini belirten Bakan Yumaklı, Tavrımız net, gıda denetimi konusunda kesinlikle taviz vermiyoruz. ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, yapılan denetimlerin detaylarına da değinerek, 81 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerle, gıda sektöründeki işletmelerin hijyen standartlarına uyup uymadığını titizlikle kontrol ettik. Vatandaşlarımızın sağlığını riske atacak herhangi bir duruma asla izin vermeyeceğiz. şeklinde konuştu.

Tavır Net, Denetimler Sürekli

Bakan Yumaklı, gıda denetimi konusundaki kararlılıklarının sadece belirli dönemlerde değil, sürekli olarak devam edeceğini vurguladı. Gıda sektöründeki işletmelerin, üretimden tüketiciye kadar olan süreçte hijyen kurallarına uymalarını sağlamak için etkin bir denetim politikası izlediklerini belirten Yumaklı, Halkımızın güvenli gıdaya ulaşması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. dedi