Tahsis Numarası nedir? Nasıl öğrenilir?

TAKİP ET

Emeklilik sürecinde önemli bir rol oynayan tahsis numarasının ne olduğu ve nasıl öğrenileceği, özellikle yeni emekli olmuş vatandaşların merak konusu oluyor.

Tahsis numarası ya da kodu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşı bağlanan kişilere özel olarak tanımlanan bir numaradır. Bu numara, emeklilikle ilgili birçok işlemin hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi adına hayati bir öneme sahiptir. Özellikle maaş sorgulama işlemleri ve ikramiye alımları gibi süreçlerde kullanılabilen SGK tahsis numarası, emeklilere zaman kazandırıyor.

SGK tarafından belirlenen tahsis numarası, her emekliye özel bir kod olarak belirlenir ve farklı işlemler için farklı şekillerde kullanılır. Bunlardan biri de emeklilik maaşının yanı sıra bayram ikramiyeleri olup, ikramiyeler tahsis numarasının son rakamlarına göre farklı tarihlerde yatırılır. Dolayısıyla numaranın son rakamına bakarak, emekli maaşınızın ve ikramiye ödemesinin hangi gün yatacağını öğrenebilirsiniz.

TAHSİS NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Tahsis numarasının öğrenilmesi oldukça basittir. Bunun için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir. www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden girilebilen e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, Sosyal Sigortalar Kurumu'nun işlemler menüsünden "4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi" seçeneğine tıklanarak, tahsis numarası kolayca öğrenilebilir.

Başlıca, emeklilik sürecinde ve sonrasında gerçekleştirilecek birçok işlemde tahsis numarasının kullanılması, emekli vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlarken, aynı zamanda emekli maaşı ve ikramiye ödemelerinin takip edilmesine de yardımcı oluyor.