Şuhut'ta Genç Yetenekler Spora Yönleniyor: Temel Eğitimler Başladı!

TAKİP ET

Şuhut ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında seçilen 60 öğrenci, temel eğitimlere başladı. 2022-2023 öğretim yılı için belirlenen öğrenciler, Şuhut Belediyesi Sporcu Merkezi spor salonunda gerçekleşen çalışmalarda temel hareket becerileri ve branş eğitimi alıyor.

Öğrencilerin Gelişimine Odaklanan Çalışmalar

Antrenörler, öğrencilerin fiziksel gelişimleri, motorik özellikleri ve koordinasyon becerilerini artırmak için titizlikle çalışıyor. Temel eğitimlerin ardından, Haziran ayında yapılacak olan test sonuçlarına göre öğrencilere uygun spor branşları belirlenecek.

Spora İlgi Artıyor

Şuhut'ta gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, öğrencilerin spora olan ilgilerini ve tutkularını geliştirmelerine katkı sağlıyor. Kendi yeteneklerini keşfetmek ve başarılı sporculuk kariyerlerine adım atmak isteyen gençler, projenin sunduğu imkânlarla büyük bir çaba sarf ediyor.

İşbirliği ve Gayretle Yürütülen Proje

Projenin başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Şuhut Kaymakamlığı, Şuhut Belediyesi, okul yöneticileri ve eğitmenler büyük bir gayret gösteriyor. Bu birliktelik sayesinde, Şuhut'un genç yeteneklerinin sporda başarılarına tanıklık etmek bekleniyor