Sigara Şirketlerinden Ardı Ardına Zam: Imperial Tobacco'ya da Zam Geldi!

TAKİP ET

Imperial Tobacco'nun ürettiği sigaraların fiyatlarına zam geldi. Bu zamın ardından şirketin en düşük fiyatlı sigarası 45 TL'ye, en yüksek fiyatlı sigarası ise 57 TL'ye yükseldi. Zam, paket başına 4-5 TL olarak uygulandı.

Imperial Tobacco'nun ürettiği sigaraların fiyatlarına da zam geldi. Zamın ardından şirketin en düşük fiyatlı sigarasının fiyatı 45 Türk Lirası'na, en yüksek fiyatlı sigarasının fiyatı ise 57 Türk Lirası'na yükseldi. Zam tarifesi, paket başına değişkenlik göstererek, 4 ila 5 Türk Lirası arasında oldu. Bu zam, geçtiğimiz hafta görülen BAT (British American Tobacco) ve JTI (Japan Tobacco International) sigara gruplarına yapılan zamın arkasından geldi.

BAT sigara grubuna yansıtılan zam oranı paket başına 4 ila 6 Türk Lirası, JTI sigara grubuna yapılan zam ise yine paket başına 5 Türk Lirası olarak belirlendi. Ayrıca 7 Kasım Salı günü, başka bir büyük sigara üreticisi olan Philip Morris sigara grubunun ürünlerine de her paket için 5 Türk Lirası zam geldi. Bugünkü zamla birlikte, Imperial Tobacco grubu da zam yapan şirketler arasında yerini aldı.

Imperial Tobacco grubunun uyguladığı zam bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Yeni tarife, 9 Kasım tarihinden itibaren (bugün) geçerli hale geldi. İmperial Tobacco tarafından uygulanan zamın ardından, grup bünyesindeki en ucuz sigara 45 Türk Lirası'na, en pahalı sigara ise 57 Türk Lirası'na çıktı.