Şehit Mustafa Gürpınar'ın Adına Hatıra Ormanı Dikildi!

TAKİP ET

İzmir'de şehit olan orman yangın söndürme işçisi Mustafa Gürpınar'ın anısına Afyon Sinanpaşa'da Hatıra Ormanı yapıldı.Törenlere Sinanpaşa Kaymakamı ve diğer yetkililer katıldı

İzmir Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli arazöz şoförü Mustafa Gürpınar, 2023 yılında Menderes'te çıkan orman yangınında şehit olmuştu. Gürpınar'ın anısını yaşatmak için Afyon Sinanpaşa'da Hatıra Ormanı yapıldı.

Orman ağaç dikme törenine Sinanpaşa Kaymakamı Yaşar Artar, Sandıklı Orman İşletme Müdürü Bilal Özdemir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, Orman teşkilatı çalışanları, şehit Gürpınar'ın ailesi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Artar, şehide Allah'tan rahmet, aileye başsağlığı dileyerek emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.

Başkan Kumartaşlı ise şunları söyledi: "Aziz şehidimiz Mustafa Gürpınar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Bize düşen görev, aziz şehitlerimizin ailelerine destek olmak, feride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmak, isimlerini ve anılarını gelecek nesillere aktarmaktır. Bu gün burada yapılan çalışma şehidimizin adını gelecek nesillere aktaracak en önemli simgedir. Bu vesile ile aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Şehit Hatıra Ormanına çok sayıda çeşitli ağaç türlerinin bulunduğu yüzlerce yapraklı ve iğne yapraklı ağaç dikildiği bildirildi.

Şehit Mustafa Gürpınar Hatıra Ormanı Sinanpaşa Afyonkarahisar Orman Yangını Orman İşletme Müdürlüğü Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği