Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

TAKİP ET

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimi için seçim takvimi devam ediyor. Bugün itibarıyla seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar muhtarlıklardaki listeleri kontrol edebilecekler.

Seçim Bilgilerini Kontrol Etme ve Güncelleme

Kontrol Süresi: Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar muhtarlıklardaki askıda bulunan listeler üzerinden bilgilerini kontrol edebilecekler.

Öğrenciler: Öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyen öğrenciler, muhtarlık bölgesindeki kimlik veya adres bilgilerindeki yanlışlıkları ya da eksiklikleri 17 Ocak tarihine kadar güncelleyebilecekler.

Bilgi Güncelleme ve İtirazlar

Nasıl Güncellenecek: Seçmenler, bilgilerini sorgulama ve itirazlarını 17 Ocak'a kadar muhtarlıklara bildirebilecekler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: 1 Ocak 2024'ten önce, 1 Ekim itibarıyla geçerli yerleşim yeri adresine sahip ve oy kullanma gününde 18 yaşını dolduracak Türk vatandaşlarına ait bilgiler, elektronik ortamdan alınacak.

Listede Adı Bulunmayanlar

Başvuru Yapma Hakkı: Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayan kişiler, herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz ederek başvuru yapabilecekler.

Seçmenler, güncelleme ve itiraz işlemlerini 17 Ocak tarihine kadar gerçekleştirebilecekler