Seçim Yasakları ve Propaganda Süresi Sona Erdi

TAKİP ET

21 Mart'ta başlayan propaganda serbestliği saat 18.00 itibarıyla sona erdi ve seçim yasakları başladı. İşte detaylar:

Propaganda Serbestliği ve Yasakları

21 Mart'tan Sonra: Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, YSK'nın açıklayacağı bir tarihe kadar propaganda yapamayacaklar.

31 Mart Seçim Yasakları: Seçim yasakları saat 23.59'da başlayacak. Bu süre zarfında alkollü içeceklerin satışı yasak olacak. Oy verme günü olan 31 Mart'ta 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılamayacak ve içilmesi de yasak olacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak. Ayrıca, silah taşıma yetkisi sadece emniyet ve asayiş birimlerine ait olacak.

Radyo ve Yayın Yasağı

Haber Yasağı: Oy verme günü saat 18.00'e kadar radyo ve yayın organlarında seçimlere ve sonuçlarına dair haber, tahmin ve yorum yapılması yasak.

Özel Yayınlar: Saat 18.00'den sonra YSK'nın belirleyeceği bilgilendirme yayınları dışında, saat 21.00'e kadar herhangi bir yayın yapılamayacak.

Özel Durumlar

Yayın Serbestliği: Saat 21.00'den sonra tüm yayınlar serbest olacak, ancak YSK'nin kararıyla bu saat öncesinde de yayın yapılabilir.

Seçim takvimi çerçevesinde belirlenen yasaklar ve serbestlikler, demokratik sürecin düzenli ve adil bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla uygulanacak