Sağlık Bakanı Koca'dan Hayat Kurtarıcı Heimlich Manevrası Hatırlatması

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, solunum yolunun tıkanması durumunda uygulanan Heimlich manevrasının önemine dikkat çekti. Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu manevranın solunum yolunun tıkanması durumunda hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Heimlich Manevrası Nedir?

Heimlich manevrasının solunum yolunun tıkanması durumunda uygulanan bir acil müdahale tekniği olduğunu belirten Bakan Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Uygulaması isminden kolay. Solunum yolunun nefes almaya engel olacak şekilde tıkanması durumunda Heimlich manevrası hayat kurtarıcı oluyor. Özellikle çocukların yaşadığı bu kritik durumda, hemen 112'nin aranması ve biliniyorsa vakit kaybetmeden Heimlich manevrasının uygulanması gerekiyor.

Hızlı ve Etkili Müdahale

Sağlık Bakanı, Heimlich manevrasının öğrenilmesinin kolay olduğunu ve bu teknikle hızlı bir şekilde solunum yollarının açılabileceğini belirtti. Ayrıca, Bakan Koca, vatandaşları bu önemli teknik konusunda bilinçlendirerek, videolar aracılığıyla bu manevrayı öğrenmeye teşvik etti.