Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Eris Varyantı 9 Kişide Görüldü

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de COVID-19'un yeni mutant virüsü olan "Eris" varyantının 9 kişide tespit edildiğini açıkladı. Koca, varyantın düşük hastalık yapma gücüne sahip olduğunu belirtti ve mevcut tedbirlere devam edileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika açıklamasıyla Türkiye'de COVID-19'un Eris varyantının tespit edildiğini duyurdu. Koca, bu varyantın Referans Laboratuvarı'nda yapılan incelemede 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Vakaların yurtdışı temaslı ve aynı ildeler olduğunu ifade eden Koca, mevcut tedbirlerin sürdürüleceğini vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Eris varyantının yaygınlığında artış olduğunu belirten bir rapor yayımladı. DSÖ'ye göre, Eris varyantı "izlenmesi gereken varyant" statüsünden çıkarıldı ve şu ana kadar 51 ülkeden 7 binin üzerinde numune incelendi.

Uzmanlar, Eris varyantının semptomlarının diğer varyantlara benzer olduğunu ve ateş, öksürük, yorgunluk gibi belirtiler içerdiğini ifade etti. Ancak halk sağlığı riskinin düşük olduğu belirtildi.