Saç Dökülmesinde Kök Hücre Tedavisi

TAKİP ET

Saç dökülmesini önlemek, mevcut saçları kuvvetlendirmek ve uykudaki saç köklerini aktive etmek amacı ile saça kök hücre tedavisi rejeneratif tıpta devrim niteliğinde bir yaklaşımdır.

Saç dökülmesinde kök hücre tedavisi yağ dokusundan (kişinin kendi vücut yağı) ayrıştırılan kök hücrelerin benzersiz özelliklerinden yararlanır. Saça kök hücre tedavisi “yağdan kök hücre” olarak da anılmaktadır.

Saça Kök Hücre Tedavisi Etkileri Nelerdir?

Adipoz (yağ) dokusundan ayrıştırılan kök hücrelerinin tedavi edici gücünden yararlanan Stromal Vasküler Fraksiyon (SVF) tedavisi yani “saç dökülmesinde kök hücre tedavisi” özellikle kadında ve erkekte “erkek tipi saç dökülmesi tedavisinde” (androgenetik alopesi) olmak üzere saç dökülmesinin tedavisinde umut verici sonuçlar göstermiştir. Her ne kadar adı erkek tipi saç dökülmesi olsa da hem erkek hem de kadınları etkileyen bu durumda, kafa derisine tek doz “saça yağdan kök hücre tedavisi” saçlı deriye enjekte edilerek saç yoğunluğunda önemli bir artış olduğu görülmüştür.

“Saç dökülmesinde kök hücre tedavisinin, erkek ve kadın tipi kellik için devrim niteliğinde bir yaklaşım olabileceği, saç folikülünü uyararak saç döngüsünü potansiyel olarak harekete geçirdiği veya onardığı düşünülmektedir. Klinik sonuçlar, saç dökülmesinde kök hücre tedavisinin saç yoğunluğunda, saç çapında ve genel hasta memnuniyetinde önemli iyileşmelere yol açtığı göstermiştir.”

Ayrıca, yağdan ayrıştırılan kök hücreler, saç kalınlığını ve yoğunluğunu arttırıp ve saç foliküllerinin aktif büyüme fazına geçişi uyardığı, ayrıca spesifik sinyal yollarının aktivasyonu yoluyla dermal papilla hücrelerinin çoğalmasını teşvik edebilen büyüme faktörleri ve sitokinleri serbest bıraktığı görülmüştür.

Saç dökülmesinde kök hücre tedavisi nedir?

Yağdan saça kök hücre tedavisi hastanın yağ dokusundan ayrıştırılan kendi kök hücrelerini kullanan yenileyici bir tedavidir. Saç dökülmesinde kök hücre tedavisi saçlı deride saç onarımını arttırır ve saç dökülmesiyle mücadele etmek için en etkili yöntemlerin başında gelir.

Saç dökülmesinde kök hücre tedavisi nasıl etki eder?

SVF, uykuda olan saç köklerini uyarabilen, kafa derisine kan akışını artıran ve yeni saçların büyümesini teşvik edebilen yetişkin kök hücreleri ve büyüme faktörlerini içerir.

Saç dökülmesinde kök hücre tedavisi güvenli midir?

Evet, SVF tedavisi genellikle hastanın kendi hücrelerini kullandığı, reddedilme veya olumsuz reaksiyon riskini en aza indirdiği için son derece güvenli bir yöntemdir.

Saça kök hücre tedavisi hangi tür saç dökülmesine çözüm olabilir?

Saça kök hücre tedavisi sıklıkla androgenetik alopesinin (erkek/kadın tipi kellik) yanı sıra alopesi Areata da dahil olmak üzere diğer saç dökülmesi türlerini tedavi etmek için kullanılır.

Saça kök hücre tedavisi için yağdan kök hücre nasıl ayrıştırılır?

Saça kök hücre tedavisi tipik olarak minimal bir miktar (100-200cc) liposuction yoluyla hastanın kendi yağ dokusundan alınır. Laboratuvar şartlarında yağın içerisinde yer alan kök hücrelere ayrıştırılarak hastanın saçlı derisine minik iğneler ile enjekte edilir.

Saça kök hücre tedavisi ağrılı mıdır?

Çoğu hasta, Saça kök hücre tedavisi için yağ alma işlemi sırasında çok az rahatsızlık hisseder ve prosedür genellikle lokal anestezi veya kısa bir genel anestezi altında gerçekleştirilir.

Saça kök hücre tedavisi ne kadar sürer?

Saça kök hücre tedavisi seansının tamamı, yağdan kök hücre toplanması ve saç derisine uygulanması da dahil olmak üzere genellikle birkaç saat sürer.

Saça kök hücre tedavisi sonuçlarını ne zaman görülür?

Bu saça kök hücre etki süresi değişebilir, ancak hastalar genellikle tedaviden sonraki birkaç ay içinde saç büyümesinde iyileşme olduğunu ve zamanla ilerlemenin devam ettiğini fark ederler.

Saça kök hücre tedavisi yan etkileri veya riskleri var mı?

Yaygın yan etkiler minimal düzeydedir ve tedavi bölgesinde şişlik veya hafif rahatsızlık içerebilir. Ciddi komplikasyonlar nadirdir.

Saça kök hücre tedavisi saç dökülmesi olan herkese uygun mudur?

Saça kök hücre tedavisi saç dökülmesi belirli bir sebebe bağlı olan örneğin (saçlı deri hastalığı, çinko eksikliği) kişiler için uygun olmayabilir. Uygunluğu belirlemek için bir uzmana danışmak gerekir.

Saça kök hücre tedavisi sigorta kapsamında mıdır?

Çoğu durumda saç dökülmesine yönelik saça kök hücre tedavisi kozmetik bir prosedür olarak kabul edilir ve sigorta kapsamında değildir.

Saça kök hücre tedavisi diğer saç dökülmesi tedavileriyle birleştirebilir miyim?

SVF tedavisini diğer saç dökülmesine yönelik ilaç tedavileri ile kombine edilebilir ancak bunu mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Saça kök hücre tedavisinin sonuçları kalıcı mıdır?

Saça kök hücre tedavisi etkisi yaklaşık 2-4 sene sürebilir. Sonrasında idame tedaviler gerebilir.