Piyade Teğmen Eril Alperen Emir, Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Şehit Oldu

TAKİP ET

Irak'ın Kezeyi Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesi sırasında yaşanan hüzün verici olayda, Piyade Teğmen Eril Alperen Emir, teröristlerin saldırısı sonucunda şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bu acı haberi kamuoyuna duyurdu.

Şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'in Hikayesi

P.Tğm. Eril Alperen Emir, vatanı için görev yaptığı Irak’ın Kezeyi Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. Genç yaşta vatanı uğruna canını feda eden kahraman teğmen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke güvenliği için yürüttüğü operasyonlarda gösterdiği üstün fedakarlıkla tanınıyordu.

MSB'den Resmi Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, acı haberle ilgili resmi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda kahraman silah arkadaşımız P.Tğm. Eril Alperen Emir şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Şehidin Anısına Dua ve Başsağlığı Mesajları

Şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir için Türkiye genelinde taziye mesajları ve dualar yağarken, vatandaşlar sosyal medya üzerinden bir araya gelerek şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletiyor.