Petrol Ofisi, BP'nin Türkiye'deki Operasyonlarını Satın Alıyor

TAKİP ET

Petrol Ofisi, Türkiye'nin en geniş bayi ağına sahip akaryakıt şirketi olarak bilinen bir diğer devi BP'nin Türkiye operasyonlarını satın almaya hazırlanıyor. Şu an itibariyle 1.935 bayisi bulunan Petrol Ofisi, bu satın almayla birlikte bayi sayısını 2.705'e çıkaracak.

Petrol Ofisi Grubu, BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını kapsayan hisse alım sözleşmesini imzaladığını duyurdu. Ancak satın alma işleminin bedeli şu an için açıklanmış değil. Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olan satışın, 2024 yılında tamamlanması bekleniyor.

"Türkiye'nin enerji sektörünün milli gururu olan Petrol Ofisi Grubu'nun güçlenmesi adımını atmaktan mutluluk duyuyoruz. Genç ve dinamik nüfusu ile Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam," diyen Petrol Ofisi Grubu'nun ana hissedarı Vitol'ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake, açıklamada bulundu.

Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu da, "Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz," şeklinde konuştu.

İngiltere merkezli BP'nin Türkiye'de 770 adet akaryakıt istasyonu bulunuyor. Şirket, 1912 yılından bu yana Türkiye topraklarında faaliyet gösteriyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nda da hissesi bulunan BP'nin Türkiye'deki bayi sayısı, Petrol Ofisi'nin satın alma işlemiyle birlikte artacak.

Petrol Ofisi, 1941 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu. 2000 yılında özelleştirilen şirket, 2005 yılında tamamen Doğan Holding'in oldu. 2017 yılında ise Cenevre merkezli Vitol şirketi tarafından satın alındı.