Pay Piyasasında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi Devrede!

TAKİP ET

Sermaye Piyasası Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) pay piyasasında uygulanacak. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre:

PRZMA.E Payları İçin Tedbirler

Kapsam: VBTS kapsamında, PRZMA.E payları 19/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

SAFKR.E Payları İçin Tedbirler

Kapsam: VBTS kapsamında, SAFKR.E payları için 19.12.2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 18.01.2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

Devam Eden Tedbirler: İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler (kredili işlem yasağı tedbiri gibi) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Bu tedbirler, piyasa volatilitesinin kontrol altında tutulması ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır. Söz konusu düzenlemeler, belirtilen tarih aralığında ilgili paylarda gerçekleşecek işlemleri etkileyecek şekilde uygulanacaktır. Yatırımcılar, bu süreçte ilgili tedbirleri dikkate alarak işlemlerini planlamalıdır