Oy verme işlemi tamamlandı: Oy Sayımı devam ediyor!

TAKİP ET

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idari seçimlerde, Türkiye genelindeki 32 ilde oy verme işlemi saat 16:00 itibariyle sona erdi. Toplamda 32 sandıkta vatandaşlar oy kullandı.

Seçim süreci boyunca Türkiye genelinde huzur ve güven ortamında geçti. Sabah saatlerinden itibaren başlayan oy verme işlemi, akşam saat 16:00'ya kadar devam etti. Seçimlere yoğun katılım gerçekleşti.

Vatandaşlar, seçimlerin ülke genelindeki yerel yönetimler için önemli bir adım olduğunu belirtirken, sandıkların kapanmasıyla birlikte oy sayımı işlemi başladı. Seçim sonuçlarının belirlenmesi için oy sayımı ve sonuçların ilanı süreci başladı.

Seçimlerde oy kullanma işlemi tamamlanan iller ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 16:00'da sona erdi