Oy Sayımında Ramazan İftarı Molası Olmayacak

TAKİP ET

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'na önemli bir konuda bir yazı gönderdi. İşte detaylar:

Konu: Oy Sayımında Ramazan İftarı Molası Talebi

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'na bir yazı göndererek, sandık kurullarının saat 17.00'den itibaren sayım ve döküm işlemlerine başlayacağını ancak Ramazan ayı nedeniyle sadece su ile orucun açılması durumunda sağlıklı bir oy sayımının yapılamayacağını belirtti. Ayrıca, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verebilmesi konusunda da görüş talep etti.

YSK'nın Kararı

YSK, konuyu inceledikten sonra kararını açıkladı. 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 'Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü' başlıklı 100'üncü maddesinde, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır' hükmü olduğunu hatırlattı. Aynı yönde düzenleme YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de bulunduğuna dikkat çekti.

Bu sebeple, YSK oy birliğiyle 'oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine' karar verdiğini paylaştı.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun talebi değerlendirilerek, seçim sürecinin düzenli ve adil bir şekilde işlemesi için alınan bu karar, demokratik sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak.