Otizmli Koral Erdeniz, "Engelsiz Müzik Konseri"nde Türkiye'yi temsil etti

TAKİP ET

Bakü'de düzenlenen konserde, Azerbaycan ve Türkiye'den otizmli müzisyenler performans sergiledi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı mezunu ve halen yüksek lisans öğrencisi olan Koral Erdeniz, otizmli bir müzisyen olarak Türkiye'yi temsil etti. Erdeniz, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen "Engelsiz Müzik Konseri"ne katıldı.

Konser, THY sponsorluğunda ve Bakü'de Uluslararası Mugam Merkezinde gerçekleştirildi. Ünlü CADENZA Contemporary Orkestrası eşliğinde, Azerbaycan ve Türkiye'den otizmli müzisyenler performans sergiledi. Koral Erdeniz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı mezunu ve halen yüksek lisans öğrencisi olarak Türkiye'yi temsil etti.

Konserde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın Vakfı olan "Birge ve Sağlam Birliğinin" otizm merkezinde eğitim gören Hüseyin Niftaliyev de öğretmeniyle birlikte yer aldı.

Konser sonrasında, Türk devletleri arasındaki kültür bağını güçlendirmek amacıyla otizmli müzisyenlerin katılacağı bir konser dizisi düzenlenmesine karar verildi.