Orta Karadeniz'e Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı! Bölgeyi Sel ve Fırtına Tehlikesi Bekliyor!

TAKİP ET

Orta Karadeniz Bölgesi'ni yarın öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar vuracak. MGM'den yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Orta Karadeniz Bölgesi'ni yarın öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar vuracak.

Çorum, Tokat ve Amasya'da öğle saatlerinden itibaren, Samsun'da ise akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak yağışların yerel kuvvetli olması ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açması bekleniyor.

MGM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yarın öğle saatlerinden itibaren Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren de Samsun çevresinde yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanağın beklendiğini tahmin ediyoruz."

"Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor."

Bölgede yaşayan vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi ve mobil uygulamasından güncel hava durumu bilgilerini takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor.