Öğrenci Uygulamaları İş Birliği Protokolü imzalandı

TAKİP ET

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Fakültesi, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliğini güçlendirmek amacıyla "Öğrenci Uygulamaları İş Birliği Protokolü" imzaladı.

Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi kapsamında hayata geçirilen protokol, klinik uygulamalı eğitimler ve mesleki eğitim uygulamalarının etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor.

Protokol, AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü ve Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz tarafından imzalandı. Görüşmede ayrıca Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş, Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi F. Özlem Kargın Solmaz ve Fakülte Sekreteri Yasemin Balta da hazır bulundu.

Görüşmede, eczacılık eğitimi içeriği, mezunların istihdam alanları, serbest eczacılık hizmetlerinde Sağlık Müdürlüğü denetimleri ile Afyonkarahisar'daki serbest eczaneler ve Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışan eczacılar konularında önemli görüş alışverişinde bulunuldu. Bu iş birliği, öğrencilerin saha deneyimini artırmak ve mezuniyet sonrası istihdam olanaklarını güçlendirmek adına önemli bir adımı temsil ediyor.