Nilüfer Belediyesi Atık Yönetiminde Öncü Rol Üstleniyor

TAKİP ET

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi, atık yönetiminde önemli bir iş birliğine imza attı. Üniversite kampüsündeki kafelerden toplanan çay ve kahve posaları, komposta dönüştürülerek çevreye katkı sağlanacak. Elde edilen kompostlar, Nilüfer Belediyesi'nin yeşil alanlarında kullanılacak ve talep eden çiftçilere ve vatandaşlara da sunulacak.

Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokolle, çevreye duyarlı bir adım atarak atık yönetiminde önemli bir gelişmeye imza attı. Üniversite kampüsündeki kafelerden toplanan çay ve kahve posaları, Nilüfer Kent Bostanları'nda yer alan kompost ünitesinde komposta dönüştürülecek.

Atıklar Değerlendiriliyor, Çevre Kazanıyor

Bu iş birliği protokolü ile atık çay ve kahve posaları, çöpe gitmek yerine değerlendirilerek komposta dönüştürülecek. Kompostlar ise Nilüfer Belediyesi'nin yeşil alanlarında kullanılacak ve talep eden çiftçilere ve vatandaşlara da sunulacak.

Sürdürülebilir Atık Yönetimi Hedefi

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş, FUSILLI projesi kapsamında atık yönetimini sürdürülebilir kılmak, sağlıklı, sürdürülebilir, güvenli ve uygun maliyetli gıda sistemleri geliştirmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmalardan birinin de kompost üretimi olduğunu kaydetti.