Muharrem İnce: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Yıkmaya Teşebbüs Edemezsiniz"

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gündemi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

İnce, özellikle Filistin meselesi üzerinden yapılan çıkışlara dikkat çekerek, Konu Filistinli mazlumların yanında olmaksa; ben de varım. Ancak kimse, Filistin adı altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya teşebbüs edemez. İstanbul'un göbeğinde hilafet çağrısı yapanlar için; İçişleri Bakanlığı'nı ve bu ülkenin namuslu savcılarını göreve davet ediyorum. ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gündemdeki önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. İnce, özellikle Filistin meselesine dair yapılan çağrılara dikkat çekerek, Türkiye'nin birliğine vurgu yaptı. İstanbul'un göbeğinde hilafet çağrısı yapanları sert bir dille eleştiren İnce, bu kişilere karşı hukuki adımların atılması çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Yıkmaya Teşebbüs Kabul Edilemez

Muharrem İnce'nin açıklamalarında vurguladığı en önemli nokta, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğine yapılan her türlü teşebbüsün kabul edilemez olduğu oldu. İnce, Kimse, Filistin adı altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya teşebbüs edemez. Bu tür çıkışlar ülkenin birliğini zedeleyen girişimlerdir. şeklinde konuştu.

Hukuki Adımlar İçin İçişleri Bakanlığı ve Savcılara Çağrı

İstanbul'un göbeğinde hilafet çağrısı yapanların hukuki sorumluluklarına vurgu yapan İnce, bu kişilere karşı İçişleri Bakanlığı'nı ve ülkenin namuslu savcılarını göreve davet etti. Türkiye'nin hukuk devleti ilkelerine uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirten İnce, bu tür çağrılara karşı sert bir duruş sergiledi.