Miniklere Diş Fırçalama Eğitimi: Afyon'da "Dişlerini Fırçala Gülüşünü Yakala" Projesi!

TAKİP ET

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, "Dişlerini Fırçala Gülüşünü Yakala" projesi kapsamında ilkokul öğrencileriyle buluştu. Ziyarette öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi, diş fırçalama teknikleri ve ağız hijyeni gibi konularda bilgiler verildi.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi (DHF) öğrencileri, "Dişlerini Fırçala Gülüşünü Yakala" projesi kapsamında ilkokul öğrencileriyle buluştu.

Öğrenciler Bilgi ve Eğlenceyi Bir Araya Getirdi

DHF öğrencileri, Pedodonti Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ünal rehberliğinde Çobanlar 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette ilkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığının önemi, diş fırçalama teknikleri ve ağız hijyeni gibi konularda bilgiler verildi. Öğrenciler, eğlenceli oyunlar ve etkinlikler eşliğinde diş fırçalamayı öğrendi.

Çobanlar Belediyesi'nden Destek

Etkinlik kapsamında öğrenciler ve öğretmenler, Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş'ın misafiri olarak Çobanlar Belediyesi ve Çobanlar Kadın Kooperatifi Üretim ve Sanat Atölyesi’ni de ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, belediyenin ve kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi edindi.

Ağız ve Diş Sağlığı Herkesin Sorumluluğu

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Çağlar, yaptığı açıklamada, "Dişlerini Fırçala Gülüşünü Yakala" projesinin ilkokul çağındaki çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini aşılamak ve bu konuda bilinçlendirmeyi amaçladığını söyledi. Çağlar, "Ağız ve diş sağlığı sadece diş hekimlerinin değil, toplumun tüm fertlerinin sorumluluğudur. Bu projeyle geleceğin nesillerinin diş ve diş eti hastalıklarından korunmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz." dedi.