Milyonlarca Kişiye Son Dakika Uyarısı: Bankadan Para Çeken Dikkat!

TAKİP ET

Bankaların cep telefonlarına son dakika SMS'ini göndererek milyonlarca müşterisini uyardılar. Bankadan para çekecek kişiler, bu haber dikkatle takip etmelidir.

Son zamanlarda göreve gelen yeni hükümetin ekonomi yönetimini devralan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı gibi, yükselen enflasyonu düşürmek için parasal sıkılaştırma politikası uygulanmaya başlandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu karara bağlı olarak ardı ardına faiz artırımlarına gitti. Bankaların faiz oranları da bu eğilimden etkilenerek artış gösterdi. Böylece, hem kamu bankaları hem de özel bankalar aldıkları karar ile yeni faiz politikalarını son dakika SMS'leri ile müşterilerine duyurmak durumunda kaldılar.

BRÜKSEL'DE SON DAKİKA SMS'İ: MEVDUAT HESAP FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİ!

Bankaların, ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarından sonra gelen bir diğer önemli karar ise kredili mevduat hesabı faiz oranları konusunda oldu. Türkiye'de faaliyet gösteren tüm bankalar, peş peşe yapılan güncellemeler ile 'artı' para olarak da bilinen kredili mevduat hesabı faiz oranlarını değiştirdiler. Ne yazık ki, bu oranlarda da belirgin bir yükselme oldu.

Bankalar, müşterilerine tanımlamış oldukları kredili mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranlarını arttırdılar. Özellikle kısa süreli nakit ihtiyaçları olanlar veya maaş gününe kadar kredi kartı ve kredi ödemelerini ertelemek isteyenler, fatura talimatlarında gecikmeyi göze alamayanlar, kredili mevduat hesabı faiz oranının bazı bankalarda yüzde 4'ü geçmesine karar verdi.

KREDİLİ MEVDUAT HESABINDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ödenecek miktar da rekor bir artış yaşandı. Hesabında para olmayan bir kişi, 10 bin TL çektiğinde 7 günlük ödeme için bankaya 139 TL faiz ödeyecektir. Söz edilen süre uzadıkça, bankaya ödenecek faiz miktarı da artacaktır. Bu durumda, vatandaşların mağdur olmamaları için işlem yaparken mutlaka bakiyelerini kontrol etmeleri ve eksiye geçtiğinde en kısa sürede borçlarını ödemeleri gerekmektedir