Milyonlarca Emekliye Müjde: Hem 10 Bin TL Nakit Desteği Hem de Bedava Ekmek Verilecek!

TAKİP ET

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber Türkiye gündemine bomba gibi düştü. İstanbul'da kent yoksulluğu ile mücadele kapsamında hayata geçirilen sosyal destek projeleriyle ilgili önemli duyurular yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Daha Adil Bir İstanbul" vizyonu doğrultusunda Florya'daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) kampüsünde düzenlediği sunumda, kent yoksulluğuyla mücadele için 10 önemli proje hakkında bilgi verdi. İmamoğlu'nun açıklamaları arasında özellikle dikkat çeken projeler emeklileri sevindirdi.

Önceki dönemde vatandaşlara sunulan ayni ve nakdi destek sayısının 357 bin 742 olduğunu belirten İmamoğlu, bu sayının 2023 yılında 2 milyon 292 bin 797'ye yükseltildiğini ifade etti. Yeni dönemde ise bu desteği 4 milyon haneye ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerin artırılacağını vurgulayan İmamoğlu, yeni evlenecek çiftlere toplam 100 bin çifte tek seferlik 30 bin TL destek sağlanacağını duyurdu. Ayrıca, Yenidoğan Destek paketinin üç kata çıkarılacağını belirtti.

Çalışanlara 10 Bin TL Ulaşım Desteği

İmamoğlu, tek asgari ücretle geçinen hanelere ulaşım nakdi desteği sunacaklarını ve hanedeki her bir kişiye yıl boyunca toplam 10 bin TL ulaşım desteği sağlanacağını belirtti.

Şehitlerin ve gazilerin ailelerine yönelik desteklerin artırılacağını da açıklayan İmamoğlu, bu kapsamda şehit ve gazi yakınlarına 5 bin TL nakdi destek sağlanacağını duyurdu.

Emeklilere 10 Bin TL Nakit Desteği ve Bedava Ekmek

Emeklilere yönelik de önemli projelerini açıklayan İmamoğlu, tek maaşla geçinen emekli vatandaşlara hane başına yıllık 10 bin TL pazar desteği sağlanacağını vurguladı. Ayrıca, tek emekli maaşı ile geçinen hanelere Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı getirileceğini sözlerine ekledi.