Milyonlarca Emeklinin Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak? Son Dakika Açıklaması!

TAKİP ET

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz ayı zam rakamları netleşiyor. Ekonomist Muhammet Bayram son dakika açıklaması yaptı. Emekli maaşlarına zam ve sosyal pay artışı olacak mı? Haberimizde tüm detaylar...

Emekli maaş zammı Temmuz ayında mı yatacak? Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam oranları hesaplanıyor. Ekonomist Muhammet Bayram, son dakika açıklamasında emekli maaşlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Maaşlara yansıtılması gündemde olan sosyal pay ile ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı.

Haberin Detayları:

Temmuz Zam Oranı Hesaplanıyor: Ocak-Nisan dönemi enflasyon verileri netleşti. Şimdi gözler Mayıs ve Haziran aylarına ait TÜFE rakamlarına çevrildi. Bu veriler, 6 aylık enflasyonun hesaplanmasında kullanılacak ve Temmuz zam oranını belirleyecek.

Sosyal Pay Artışı Mümkün Mü?: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilere ek sosyal paylaşım yapılacak mı?" sorusuna "Temmuz ayına kadar beklememiz gerektiğini" söyledi. Ekonomist Muhammet Bayram da emeklilerin sosyal payındaki artışın daha ılımlı olabileceğini, ancak kesinlikle gerekli olduğunu belirtti.

Emekli Memurların Zam Oranı: Emekli memurların maaş artışı SSK ve Bağ-Kur maaşlarından 5 puan daha düşük olacak. Bunun nedeni artan toplu sözleşme zamlarından kaynaklanan fark.

En Düşük Emekli Maaşı: En düşük emekli maaşı ile baz emekli maaşı arasındaki dengenin sağlanması gündemde. Taban emekli maaşının en yüksek emekli maaşı ile eşitlenmesi enflasyonla mücadelede daha kolay bir politika sağlayabilir.

Sosyal Paylaşım ve Asgari Emekli Maaşı: TBMM'nin sosyal paylaşım ve en düşük emekli maaşı düzenlemesine ilişkin yeni düzenlemeler yapması gerektiğini vurgulayan Bayram, SSK ve Bağ-emeklilere 5 puan, emekli memurlara ise 10 puanlık sosyal paylaşım uygulaması getirilmesi gerektiğini savunuyor. Ayrıca asgari emekli maaşının 15 bin liraya çıkarılması da tartışmalar arasında. Emekli memurların asgari temel maaşının 17 bin 500 TL'yi aşacağı tahmin ediliyor.

Emekli maaşı zammı ile ilgili son gelişmeleri takip etmek için bizi takip etmeye devam edin!

emekli maaşı zammı emekli maaşı zammı 2024 emekli maaşı zammı ne kadar oldu emekli maaşı zammı ne zaman yatacak emekli maaşı zammı hesaplama