MSB'den Son Dakika Terör Açıklaması: 1.151 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) son dakika haberi geldi. Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 1 Ocak'tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.151'e ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Aktürk, son bir haftada 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 1 Ocak'tan bugüne kadar bu sayının 1.151'e ulaştığını söyledi.

Terörle Mücadele

Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 1 Ocak'tan bugüne kadar bu sayının 1.151'e ulaştığını söyledi. Aktürk, "Böylece, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 521'i Irak'ın, 630'u Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 151'e ulaşmıştır" dedi.

Sınır Güvenliği

Aktürk, son bir haftada sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 344 şahsın yakalandığını ve 1.343 kişinin de hududu geçemeden engellendiğini açıkladı. Aktürk, "Böylelikle, 01 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 5'e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 58 bin 292 olmuştur" diye konuştu.

Yunanistan ile Güven Artırıcı Önlemler

Aktürk, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler kapsamında planlanan faaliyetlerden bahsetti. Aktürk, "İki ülke Genelkurmay Başkanları, Arnavutluk'ta icra edilen 17'nci Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısında bugün ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Milli Savunma Üniversitemizden bir heyet ise Yunan Milli Savunma Kolejini 06-09 Haziran tarihleri arasında ziyaret edecektir" dedi.

F-16 Satın Alma: Aktürk, ABD'den alınacak F-16 uçaklarında son durum hakkında da bilgi verdi. Aktürk, "Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir" dedi

Diğer Konular: Aktürk, İsrail-Filistin çatışması, TCG Kınalıada korvetinin Japonya seyrine devam etmesi, TCG NUSRET Müze Gemisi'nin Ayvalık liman ziyareti ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 25 bin uzman erbaş alımı gibi konularda da açıklamalarda bulundu

25 Bin Uzman Erbaş Aranıyor! Son Başvuru Tarihi 30 Haziran!

Bakanlık Kaynaklarından Açıklamalar:

Suriye'deki Sözde Seçimler: Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG tarafından Suriye'nin kuzeyinde yapılmak istenen sözde seçimlerle ilgili soruya "Konuyla ilgili Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn. Bakanımız gerekli uyarıları yapmıştır. Bu sözde seçimler tamamen iptal edilmelidir. Böyle bir durumun kabul edilmesi söz konusu olamaz" cevabını verdi.