Mehmet Şimşek Dönemi Ekonomik Krizi Derinleştiriyor!

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır'dan Çarpıcı Açıklamalar

Ekonomik kriz sürecinde sert eleştirilerde bulunan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, Mehmet Şimşek'in uyguladığı ekonomi politikalarının ciddi zararları olduğunu belirtti. Çakır, bu politikaların Türkiye'yi çıkmaza soktuğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Bu ekonomik düzen, milletimizi modern köle haline getiriyor. Çözüm öncelikle sandığı milletin önüne getirmekten geçiyor.”

Rekor Seviyede Kapanan Şirketler

İş dünyasındaki olumsuz verileri dile getiren Çakır, 2024 yılının ilk 11 ayında kapanan şirket sayısının ciddi bir artış gösterdiğini vurguladı:

“Yılın ilk 11 ayında tam 23 bin 861 şirket kapanış yapmış durumda. Bu oran, geçen yıla göre %19,7 artış demek. Yeni kurulan şirket sayısı ise %11,4 düşüş gösteriyor. Ayda ortalama 2.200 şirket kepenk kapatıyor. Bu durum, ekonomide durgunluğun ve çöküşün somut bir kanıtı.”

Yüksek Faizler Ekonomiyi Felce Uğratıyor

Yüksek faiz oranlarının ekonomiye verdiği zararlara dikkat çeken Çakır, rakamlarla çarpıcı bir tablo ortaya koydu:

“Son 15 ayda, Hazine, şirketler ve bireyler toplamda 235 milyar dolar faiz ödemiş durumda. Eğer faiz oranları bu seviyede kalmaya devam ederse, 2025 sonuna kadar bu rakama 270 milyar dolar daha eklenerek toplamda 505 milyar dolara ulaşacak. Bu miktar, Türkiye’nin yıllık Gayrisafi Yurtiçi Hasılası’nın yarısına denk geliyor. Faize giden bu devasa tutar, milletin borçlarını kapatmaya yetecek büyülükte bir kaynak.”

"Sabır Çağrıları Artık Karşılık Bulmuyor"

Çakır, ekonomideki sorunları aşmakta yetersiz kalan yönetimi eleştirerek şu çağrıda bulundu:

“Cumhurbaşkanının ‘biraz daha sabır’ çağrısı milletimizde karşılık bulmuyor. Mehmet Şimşek'in politikaları iflas etmiştir. Vergiler %200 artış gösterdi, akaryakıt fiyatları iki katına çıktı, faiz oranları %50 seviyesine ulaştı. Milletimizin daha fazla bekleyecek tâkati kalmadı.”

Sandık Çağrısı: "Erken Seçim Kaçınılmaz"

Ekonomik buhrandan kurtuluş için acil seçim çağrısında bulunan Çakır, tüm gözlerin yeniden milletin iradesine dönmesi gerektiğini belirtti:

“Borç-faiz-zam-vergi ekonomisi ile 85 milyon insanın sırtına ağır bir yük bırakılmıştır. Bu politikaların sürmesi durumunda ülkemizi yönetmek imkansız hale gelecektir. Yeniden Refah Partisi olarak milli kaynaklarla borç-faiz düzenini bitirecek planlarımız hazırdır.”

Mehmet Şimşek Yeniden Refah Partisi Fehmi Güray Çakır ekonomi