MEB, Uzman ve Başöğretmenlik Eğitim Programlarına Başvuruları Başlattı

TAKİP ET

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim programına başvuruların bugün başlad...

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim programına başvuruların bugün başladığını ve 09 Haziran 2023 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu. Başvurular, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi (MEBBİS) Başvuru İşlemleri Modülü/Öğretmenlik Kariyer Basamakları Başvuru İşlemleri/Eğitim Programı Başvurusu üzerinden yapılabilir. Uzman öğretmenlik eğitimleri, 17 Temmuz-08 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başöğretmenlik eğitimleri ise 17 Temmuz-18 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.

MEB'e bağlı okullarda öğretmen/uzman öğretmen olarak görev yapanların başvuruları, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan il değerlendirme komisyonlarınca değerlendirilecek. Özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler için ise başvurular MEBBİS/Özel Öğretim Kurumları Modülü/Özel Öğretim Personel/Kariyer Basamakları Başvuru İşlemleri üzerinden 30 Mayıs 2023 tarihinde başladı ve 09 Haziran 2023'e kadar devam edecek. Başvurular, Bakanlık Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün koordinesinde ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarının yüklenmesi işlemleri de 30 Mayıs 2023 tarihinde başladı ve 04 Ekim 2023'e kadar devam edecek. Ayrıntılı bilgilere ulaşmak için verilen bağlantıya tıklayabilirsiniz.