Malatya Pütürge'de Deprem Oldu

TAKİP ET

Malatya Pütürge'de Meydana Gelen 4.4 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında İçişleri Bakanı Açıklama Yaptı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur." ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin Pütürge ilçesinde saat 16.19'da 4.4 büyüklüğünde ve 9.6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın Açıklamaları:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Malatya Pütürge'de 4.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Depremin neden olduğu panik ve endişeyle birlikte, ilgili kurumlar tarafından hızla saha taramalarının yapılacağı ve olumsuz bir durumun bulunmadığı belirtilmiştir. Depremzedelere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, ülkemizin afetlerden korunmasını diliyoruz.