Mahmut Koçak'ın Açıklamalarına Ali Özkaya İtiraz Etti

TAKİP ET

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkan aday adayı Dr. Mahmut Koçak'ın bugün yaptığı açıklamalara itirazda bulundu. Koçak'ın açıklamalarında geçen ifadeler üzerine yapılan itiraz, AK Parti içindeki gelişmeleri gündeme taşıdı.

Özkaya'nın İtirazı ve Açıklamalar

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Mahmut Koçak'ın açıklamalarına dair bir basın açıklaması yaparak şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı yapan Sn. Mahmut Koçak, yaptığı açıklamada 'Afyonkarahisar Milletvekilimiz olan Sayın Ali Özkaya’yı yetkili kıldıklarını ve sana gelecek Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajını iletecek ve inşallah seni de aramızda göreceğiz' şeklindeki sözleri dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur.

Sn. Mahmut Koçak’ın bahsettiği konu şöyle gelişmiştir. Kendileri Genel Merkezimiz ile partiye kabul edilmek ve milletvekili aday adayı olmak üzere görüşmüş. Genel Merkezimiz de aday adayı olabileceği konuşulmuş ve detayları 'Sn. Ali Özkaya ile görüşün' denilmiştir. Bu kapsamda İl Başkanımız Sn. Hüseyin Ceylan Uluçay ve Milletvekilimiz Sn. İbrahim Yurdunuseven’in bilgisi dahilinde Sn. Koçak’ın tarafımızı ziyareti ile ikili görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Sn. Koçak'ın açıklamasında ima edilen kendisinin tarafımızdan ziyaret edilerek partiye davet edilmesi gibi bir süreç yaşanmamıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."

Mahmut Koçak'ın Açıklamaları ve Gelişen Süreç

Dr. Mahmut Koçak'ın bugün AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı'na yaptığı başvurunun ardından yaptığı açıklamada geçen ifadeler, Ali Özkaya'nın itirazına neden oldu. Koçak'ın, parti içindeki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklama ve Özkaya'nın buna yönelik itiraz, AK Parti içindeki dinamikleri yakından takip edenler tarafından merakla beklenen bir sürecin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz