Lübnan'dan Roket Saldırısı İsrail'de Yangına Neden Oldu: 6 İtfaiye Eri Yaralandı!

TAKİP ET

Lübnan'dan fırlatılan roketler, İsrail'in kuzeyinde alevlere boğdu. 6 itfaiye eri yangınlarda yaralandı, çok sayıda ev ise tehdit altında. Bölgedeki hava sıcaklığının 43 dereceyi aşması yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. İsrail takviye ekip talep etti.

Kırmızı Alarm! İsrail'in Kuzeyinde Hizbullah Roketleri Yangın Cehennemi Yarattı: 6 İtfaiye Eri Yaralı, Evler Tehdit Altında!

İsrail'de tırmanan gerilim yangına dönüştü!

Lübnan'dan fırlatılan roketler, İsrail'in kuzeyinde Yukarı Celile bölgesini alevlere boğdu. Kiryat Şimona ve Taberiyye gibi yerleşim yerlerini saran yangınlarda 6 itfaiye eri yaralandı, çok sayıda ev ise tehdit altında. Bölgedeki hava sıcaklığının 43 dereceyi aşması yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırırken, İsrail takviye ekip talep etti.

Yangınlarda yüzlerce dönüm alan kül oldu.

İsrail Parklar Otoritesi'nden yapılan açıklamada, yangınların şu ana kadar yüzlerce dönüm ormanlık ve tarım arazisini tahrip ettiği belirtildi.

Muhalefetten sert tepki:

Ana muhalefet lideri Yair Lapid, yangına dair çok sert eleştirilerde bulundu. Lapid, "Kuzey yanıyor, İsrail'in caydırıcılığı da onunla birlikte yanıyor. Netanyahu hükümetinin yangına karşı hiçbir planı ve stratejisi yok" dedi.

Tahliye çağrısı:

İsrail polisi, yangın bölgesine giden yolları kapattı ve bölgede bulunan vatandaşları tahliye etmeleri için uyardı.

Yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, İsrail ordusu da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.