Küçükkurt, Afyonkarahisar'un trafik sorununu çözmek için kapsamlı projesini duyurdu

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, şehrin trafik sorununu çözmek için kapsamlı bir proje olan "Güney Çevre Yolu"nu duyurdu.

Küçükkurt'un açıklamalarına göre, bu proje Kanlıca-Hıdırlık-Olucak güzergahını bir tünelle Alparslan Türkeş Köprüsü'ne bağlayarak Kurtuluş Caddesi'ne alternatif bir güzergah oluşturacak.

Küçükkurt, proje kapsamında şehir trafiğinde rahatlama yaşanırken, Kanlıca Bölgesi ile tarihi kent dokusunun bulunduğu bölgelerin birbirine bağlanacağını belirtti. Seçim çalışmaları çerçevesinde vatandaşlarla bir araya gelen Küçükkurt, şehrin trafik ve ulaşım sorunlarını ele alarak çözüm önerilerini paylaştı.

Öncelikli olarak yeni otopark alanlarının oluşturulacağını ve vatandaşlara araçlarını park edebilecekleri alternatif yerlerin gösterileceğini vurgulayan Küçükkurt, Belediye Şehir Çarşısı arkasına 1200 araçlık bir otoparkın yapılacağını ifade etti. Ayrıca, diğer otopark alanlarında da çalışmaların hızla devam ederek 7000 araçlık kapalı otopark alanı oluşturulacağını belirtti.

Uzun vadede şehir merkezindeki yoğunluğun şehrin çevresine yayılabilmesi için yeni yol ve imkânlar oluşturulacağını dile getiren Küçükkurt, yeni üst geçitlerin yapılacağını ve trafik yoğunluğunun azaltılması için üst geçitlerin asansörlü ve yürüyen merdivenli olarak tasarlanacağını aktardı.

Küçükkurt'un açıklamalarına göre, Güney Çevre Yolu'nun açılmasıyla beraber Kanlıca Bölgesi ile tarihi kent dokusunun bulunduğu bölgeler birbirine bağlanacak, böylece şehir trafiğinde rahatlama sağlanacak.