Kübra Güran Yiğitbaşı: Akademisyenliğinden Valiliğe Uzanan Başarı Çizgisi!

TAKİP ET

Daha önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak görevinden Afyonkarahisar valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayat hikâyesi, aniden merak konusu oldu. İşte, Kübra Güran Yiğitbaşı'nın biyografisi...

Kübra Güran Yiğitbaşı, 1979 yılında dünyaya geldi. Ankadra Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde hem araştırma görevlisi, hem de Dr. Öğretim Üyesi, ve Doçentlik görevlerinde bulundu. İyi bir eğitim hayatının ardından Kübra Güran Yiğitbaşı, akademik alanlarda çalışmalar yaptı.

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİNE ATANDI

Yiğitbaşı'nın hayatında önemli bir ada dönme noktası olan 12 Mayıs 2022'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevinden Afyonkarahisar Valiliği pozisyonuna atandı. Bu atamayla birlikte Yiğitbaşı'nın hayatı ve biyografisi kamuoyunda merak konusu oldu.

Güran Yiğitbaşı, önce imam hatip lisesini tamamladı ve ardından lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde aldı. Yüksek lisansını ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" üzerine yaptığı bir çalışma ile tamamladı.

2012 yılında ise "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı teziyle doktora yaptı. Aynı fakültede yardımcı doçent ve doçent olarak görev yaptı. 2014'te Cumhurbaşkanlığı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a, katıldığı bir canlı yayında söz alarak özgürleştirici adımlarının teşekkürlerini sundu.

Güran Yiğitbaşı, 2019'da Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi ve 2021'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak atandı. 2022'de ise Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliği görevine getirildi.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden dört ay sonra, darbeye direnenlerin hikayelerini konu alan "Direnen Kalplerin Hikayesi" adlı bir belgesel çekti. Ayrıça, 2018'de "Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım" ile "Siyasal Dilin Satır Arası" adlarından iki kitap çıkardı.

Üç çocuk annesi olan ve özel hayatında oldukça başarılı bir isim olarak tanınan Kübra Güran Yiğitbaşı, görevini büyük bir titizlikle sürdürecek gibi duruyor.