Kızılay, Kahramanmaraş Depreminin Ardından Hız Kesmeden Yardım Seferberliğine Başladı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'taki depremin ardından hızla devreye giren Türk Kızılay, afetzedelere kış yardımları programını başlattı. Kışlık giyimden gıda kolilerine, su sanitasyonundan psikososyal desteklere kadar geniş kapsamlı yardımlarla bölgedeki ihtiyaçlara çözüm sağlıyor.

Kızılay, Depremzedelere Kışlık Kıyafet Desteği Sunuyor

Kahramanmaraş'taki depremin ardından Türk Kızılay, bölgedeki afetzedelere destek olmak amacıyla kış yardımları programını hayata geçirdi. Kızılay'ın uzman personeli ve gönüllüleri, köyler ve konteyner kentlerdeki ihtiyaç sahiplerine kışlık giyim, nakdi yardım, gıda, hijyen, barınma malzemeleri gibi yardımları ulaştırıyor.

745 Bin Giyim Malzemesi ve 54 Bin Gıda Kolisi Dağıtılıyor

Toplam 745 bin giyim malzemesi ile kışlık kıyafet desteği sağlanırken, gıda ihtiyacını karşılamak adına yaklaşık 54 bin gıda kolisi dağıtılıyor. Su sanitasyonu için 8 sistem kurulurken, 3800 ev tipi su arıtma cihazı ve 10 bin su bidonu depremzedelere ulaştırılıyor.

Genel Başkan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'dan Açıklama

Türk Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer, kış yardımları programının Genel Başkan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile başlatıldığını belirterek, Deprem bölgesindeki iyileştirme çalışmalarımız kapsamında geçim kaynağı oluşturma, gıda, giyim, su sanitasyon ve barınma malzemesi yardımlarımız devam ediyor dedi.

Toplamda 156 Milyon TL'lik Destek

Kızılay, aynı zamanda Esen Kart ile 39 bin haneye toplamda 156 milyon TL'lik destek veriyor. Depremzedelere yönelik hazırlanan 100. Yıl Türk Kızılay Kütüphaneleri ve Türk Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezleri de bölgedeki ihtiyaçlara çözüm sunuyor.

2.6 Milyon Afetzedeye 3.2 Milyar TL'yi Aşan Yardım

Kahramanmaraş'taki depremin başından bu yana Türk Kızılay, yaptığı yardım çalışmaları kapsamında 2.6 milyondan fazla afetzedeye 3.2 milyar TL'yi aşan yardımlarla destek sağlamıştır. Kızılay, sosyal güçlendirme, psikososyal destek, eğitim ve esnaf destek projeleriyle bölgeye umut olmaya devam ediyor.